تاریخ امروزجمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه حلوا


حلوا انواع گوناگون دارد و در روزگار قدیم به عنوان غذا و در حال حاضر فقط در مراسم سوگواری یا به عنوان خیرات پخته و سرو می شود. پخت حلوا در مناطق مختلف ایران با هم فرق دارد در بعضی مناطق در پخت حلوا از شیر یا شیره ی انگور یا خرما استفاده می کنند، اما پخت حلوای ساده در بیشتر مناطق یکسان ایران است.


مواد لازم برای تهیه حلوا:

(مناسب برای ۱۰ نفر)

  • آرد نان: ۱ لیوان
  • شکر: ۱ لیوان
  • روغن جامد: ¼ لیوان
  • کره: ۵۰ گرم
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر هل: ½ قاشق چایخوری
  • گلاب: ½ لیوان
  • آب: ۲ لیوان

مواد لازم برای تهیه حلوای آرد نخودچی:

  • آرد شیرینی پزی: ½ لیوان
  • آرد نخودچی: ½ لیوان
  • شکر: ۱ لیوان
  • آب: ۲ لیوان
  • روغن جامد: ¼ لیوان
  • کره: ۵۰ گرم
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
  • گلاب: ½ لیوان
  • پودر هل: ½ قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه حلوای شیر:

  • آرد نان: ۱ لیوان
  • شکر: ۱ لیوان
  • شیر: ۱ لیوان
  • آب: ۱ لیوان
  • روغن جامد: ¼ لیوان
  • کره: ۵۰ گرم
  • گلاب: ½ لیوان
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری


طرز تهیه حلوا:

۱- در طرز تهیه حلوا ابتدا باید آرد نان تهیه کنید چون آرد مخصوص شیرینی در حرارت زیاد تلخ می شود. آرد را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا آرد نسوزد. هم زمان شکر را داخل قابلمه دیگر بریزید و آب را به آن اضافه کنید روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوش بیاید. وقتی بجوش آمد اجازه دهید تا پنج دقیقه بجوشد سپس زیر آن را خاموش کنید گلاب و پودر هل و زعفران دم کرده را به شهد اضافه کنید و کنار بگذارید. وقتی که آرد خوب تفت خورد و رنگش تغییر کرد روغن جامد و کره را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا با آرد ترکیب شوند. در این مرحله از طرز تهیه حلوا، شهد آماده را کم کم به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گلوله نشود بعد از این که حلوا خودش را جمع کرد و از قابلمه جدا شد آن را از روی حرارت بردارید و چند بار قابلمه را محکم تکان دهید تا حلوا به روغن بیفتد.

۲- حالا حلوای آماده را همانطور داغ در ظرف مخصوص سرو قرار دهید و آن را تزیین کنید توجه داشته باشید که اگر حلوا سرد شود نمی توان آن را تزیین کرد چون روی آن ترک می خورد.

طرز تهیه حلوای آرد نخودچی:

۱- در طرز تهیه حلوای آرد نخودچی، ابتدا شکر و آب را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوش بیاید. وقتیکه به جوش آمد اجازه دهید تا پنج دقیقه آرام بجوشد سپس گلاب و زعفران دم کرده و پودر هل را اضافه کنید و ظرف را از روی حرارت بردارید.

۲- آرد شیرینی پزی را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا تفت بخورد بعد از ۳۰ دقیقه آرد نخودچی را اضافه کنید و ده دقیقه دیگر هم دو آرد را تفت دهید. در ادامه طرز تهیه حلوای آرد نخودچی، کره و روغن جامد را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم خوب ترکیب شوند. حالا شهد را کم کم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا حلوا جمع شده و از قابلمه جدا شود. حالا حلوای آرد نخودچی آماده است قبل از اینکه سرد شود آن را به هر صورتی که دوست دارید تزیین کرده و سپس سرو کنید.



طرز تهیه حلوای شیر:

۱- در طرز تهیه حلوای شیر، ابتدا شیر و آب و شکر را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیایند. بعد از پنج دقیقه که خوب جوشیدن زیر شهد را خاموش کنید گلاب و زعفران دم کرده را به شهد اضافه کنید و شهد را کنار بگذارید.

۲- در ادامه طرز تهیه حلوای شیر، آرد را داخل قابلمه ریخته و خوب تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در این مرحله از طرز تهیه حلوای شیر اگر دوست دارید می توانید دو قاشق غذاخوری شیر خشک به آرد اضافه کنید. حالا روغن و کره را به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید و سپس شهد را کم کم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله، گلوله نشود.

۳- در مرحله آخر از طرز تهیه حلوای شیر، حلوا کاملا جمع شده و از ظرف جدا می شود حالا حلوای شیر آماده است همانطور گرم با سلیقه خود تزیین کنید و سپس سرو کنید.


توصیه سر آشپز:

برای تهیه حلوای آرد نخودچی حتما از آرد مخصوص شیرینی استفاده کنید و آرد نخودچی را بیشتر از ده دقیقه تفت ندهید چون تلخ می شود. در تهیه حلوای شیر از شیر خشک هم می توانید استفاده کنید. در طرز تهیه حلوا اگر روغن کم باشد حلوای شما خرد می شود و روی آن ترک می خورد.


آموزش تصویری طرز تهیه حلوا



همچنینن می توانید در کانال یوتیوب اسپرینگ لیدی ویدئو های ما را تماشا کنید



اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *