دسری زیبا که از سه لایه تشکیل می شود. دسر لایه ای از یک لایه موس و یک لایه کیک و یک لایه پارافه تشکیل می شود و تهیه آن زمان بر است اما برای مهمانی های خاص بسیار مناسب است.
مواد لازم برای تهیه دسر لایه ای:
(مناسب برای۴ نفر)
- تخم مرغ: ۴ عدد
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
- آرد: ۴ قاشق غذاخوری
- وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- بکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
- رنگ خوراکی قرمز به میزان لازم
طرز تهیه کیک اسفنجی دسر لایه ای:
۱- در تهیه کیک اسفنجی ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن می کنیم. زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا می کنیم. زرده ها را با شکر و وانیل خوب می زنیم تا کرمی و کشدار شوند. حالاچند قطره رنگ مجاز خوراکی به مایع کیک اسفنجی اضافه می کنیم.
۲- در این مرحله آرد را الک کرده و به همراه بیکینگ پودر به مخلوط زرده اضافه می کنیم و مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم. سپس سفیده ها را در ظرفی جداگانه با هم زن آنقدر میزنیم تا پف کرده و وقتی ظرف را بر می گردانیم از ظرف نریزد. حالا سفیده را به مخلوط مایع کیک اسفنجی اضافه کرده و به صورت دورانی هم میزنیم تا مواد با هم مخلوط شوند. حالا کف قالب را چرب می کنیم و کاغذ روغنی قرار می دهیم. مایع کیک اسفنجی را درون قالب ریخته و به مدت ۱۲ دقیقه در فر قرار می دهیم. بعد از پایان زمان پخت قالب کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا کیک خنک شود.
مواد لازم برای تهیه پارافه دسر لایه ای:
- شکر: ۱۰۰ گرم
- شیر: ۴۰ میلی لیتر
- زرده تخم مرغ: ۲ عدد
- وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- خامه فرم گرفته: ۲۵۰ گرم
- پودر ژلاتین: ۱۲ گرم
- آب میوه: ۴۰ میلی لیتر
طرز تهیه پارافه دسر لایه ای:
ابتدا شیر و شکر را با هم مخلوط می کنیم و آن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. زرده های تخم مرغ را با هم زن خوب میزنیم تا کرمی رنگ و کشدار شوند. حالا پودر ژلاتین را در نصف استکان آب ریخته و به روش بن ماری روی حرارت بخار آب حل کنید. در این مرحله زرده های تخم مرغ را به مخلوط شیر اضافه کنید و با هم زن مواد را خوب مخلوط کنید و سپس آب میوه را اضافه کنید، حالا ظرف را از روی حرارت بر دارید. خامه را کم کم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد پارافه یکدست شود و در آخر ژلاتین حل شده را به مواد پارافه اضافه کنید حالا پارافه آماده را کنار بگذارید و موس را آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه موس:
- پوره بلوبری یا توت فرنگی: ۵۰۰ گرم
- پودر ژلاتین: ۱۶ گرم
- خامه فرم گرفته: ۵۰۰ گرم
- شکر: ۱۵۰ گرم
طرز تهیه موس:
۱- ابتدا بلوبری یا توت فرنگی را با شکر داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب بپزند و اجازه دهید تا ازآب میوه کمی در ظرف باقی بماند. بعد از پخته شدن ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی خنک شود. پودر ژلاتین را در نصف استکان آب مخلوط کنید و روی حرارت بخار آب در حال جوشیدن به روش بن ماری حل کنید. خامه فرم گرفته را به مخلوط میوه و شکر پخته اضافه کنید و مدام هم بزنید تا خوب مخلوط شوند و سپس ژلاتین حل شده را اضافه کنید و مواد را با هم خوب ترکیب کنید. حالا موس آماده را درون ظرف بریزید و در یخچال قرار دهید تا فقط کمی خنک شود و کمی سفت شود.
۲- حالا برای تهیه دسر لایه ای بهتر است از ظروف تک نفره پایه دار استفاده کنید. کمی از موس را کف ظرف بریزید و سپس یک تکه از کیک اسفنجی را روی آن قرار دهید و بعد ار پارافه روی کیک بریزید و دوباره یک تکه کیک روی پارافه قرار دهید و بعد کمی موس روی کیک بریزید و در آخر با خامه فرم گرفته و میوه روی آن را تزیین کنید و به مدت پنج ساعت دسر لایه ای را در یخچال قرار دهید و زمان سرو آن را از یخچال خارج کنید.