تاریخ امروزچهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه شیر برنج


شیر برنج، دسری عربی است که در بیشتر کشور های عربی سرو می شود. در ایران شیر برنج را هم به عنوان دسر هم به عنوان یک وعده غذایی سبک سرو می کنند. البته شیر برنج در بعضی از کشور های آسیایی مثل هند و پاکستان هم پخته می شود و به عنوان وعده غذایی سرو می شود. این دسر سبک و خوشمزه بیشتر در فصل پاییز و زمستان پخته می شود، البته در ماه رمضان هم به عنوان افطاری سرو می شود.


مواد لازم برای تهیه شیر برنج:

(مناسب برای ۵ نفر)

  • برنج نیم دانه: ۱ پیمانه
  • شیر: ۶ پیمانه
  • شکر: ½ پیمانه
  • خامه: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • وانیل: ½ قاشق چایخوری
  • گلاب: ۳ قاشق غذاخوری


طرز تهیه شیر برنج:

۱- در طرز تهیه شیر برنج، ابتدا برنج را از سه الی چهار ساعت قبل شسته و با دو پیمانه شیر و یک قاشق چایخوری نمک خیس کنید. بهتر است در تهیه شیر برنج حتما از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید. بعد از اینکه برنج خوب خیس خورد آن را داخل قابلمه بریزید و بقیه شیر را به آن اضافه کنید. حالا قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا مخلوط شیر و برنج به جوش بیاید فقط مراقب باشید محتویات داخل قابلمه سر نرود.

۲- در این مرحله از طرز تهیه شیر برنج، حرارت را ملایم کنید تا برنج به آرامی در شیر بپزد و خوب له شود. یک ساعت زمان می برد تا شیر برنج شما غلظت پیدا کند. بعد از اینکه برنج در شیر خوب پخت حالا شکر را به شیر برنج اضافه کنید. وقتی که شکر را به شیر برنج اضافه کردید، شکر کمی آب می اندازد باید اجازه دهید تا شیر برنج دوباره به غلظت برسد.

۳- بعد از اینکه شیر برنج خوب پخت و غلظت پیدا کرد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. در این مرحله از طرز تهیه شیر برنج وانیل را به شیر برنج اضافه کنید. بعد خامه را با یک قاشق غذاخوری شیر مخلوط کرده و با چنگال زده و رقیق کنید. حالا آن را به شیر برنج اضافه کرده و سریع هم بزنید تا خامه در شیر برنج داغ بریده، بریده نشود.



۴- در ادامه طرز تهیه شیر برنج، اضافه کردن گلاب به ذائقه شما بستگی دارد اگر دوست داشتید می توانید به شیر برنج اضافه کنید در غیر این صورت گلاب را حذف کنید. حالا شیر برنج آماده است اجازه دهید تا کمی از حرارت خود را از دست بدهد و خنک شود سپس آن را در ظرف های تک نفره یا یک ظرف بزرگ می توانید بریزید و با پودر دارچین یا پودر پسته و خلال بادام و خامه تزیین کنید و سپس سرو کنید.


توصیه سر آشپز:

در طرز تهیه شیر برنج حتما از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید. اگر از وانیل استفاده کردید گلاب را حذف کنید چون اضافه کردن دو اسانس با هم طعم خوبی به شیر برنج شما نمی دهد. اگر طعم خامه را دوست ندارید می توانید آن را حذف کنید. حتما برنج را با شیر خیس کنید چون شیر برنج شما طعم فوق العاده ای پیدا می کند.


آموزش تصویری طرز تهیه شیر برنج



همچنینن می توانید در کانال یوتیوب اسپرینگ لیدی ویدئو های ما را تماشا کنید



اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *