تاریخ امروزجمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه شله زرد


شله زرد یک دسر سنتی ایرانی است، که به عنوان نذری و در ماه مبارک رمضان بسیار پخته می شود. این دسر پر طرفدار و خوشمزه در ایام ماه مبارک رمضان زینت بخش سفره های افطار است، پخت شله زرد بسیار راحت است.


مواد لازم برای تهیه شله زرد:

(مناسب برای ۵ نفر)

  • برنج نیم دانه: ۱ پیمانه
  • شکر: ۱ و ½ الی ۲ پیمانه
  • کره: ۵۰ گرم
  • آب: ۸ پیمانه
  • گلاب: ½ پیمانه
  • پودر هل: ½ قاشق چایخوری
  • روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: ½ پیمانه
  • زعفران: ۱ قاشق چایخوری
  • دارچین و خلال بادام و پسته به میزان لازم


طرز تهیه شله زرد:

۱- در طرز تهیه شله زرد ابتدا باید از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید. اگر برنج نیم دانه در منزل ندارید می توانید از برنج درسته هم استفاده کنید. برنج نیم دانه را خوب شسته و با هشت لیوان آب از یک روز قبل خیس کنید. حالا کمی از زعفران را دم کنید و به برنج خیس کرده اضافه کنید، فقط برنج را در ظرف در دار خیس کنید تا عطر زعفران به خورد برنج برود.

۲- بعد از اینکه برنج را با زعفران ۲۴ ساعت خیس کردید، حالا برنج را داخل قابلمه بریزید در این مرحله از طرز تهیه شله زرد اگر از برنج درسته استفاده کرده اید با دست برنج را خرد کنید، چون خوب خیس خورده است این کار راحت است. حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و دو قاشق روغن مایع را به برنج داخل آب اضافه کنید وقتی شروع به جوشیدن کرد حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا برنج پخته و در آب شکفته شود. حدود یک ساعت زمان می برد تا برنج پخته به غلظت برسد.

۳- در این مرحله از طرز تهیه شله زرد، زعفران دم کرده را به برنج پخته اضافه کنید. اجازه دهید که زعفران به برنج رنگ دهد بعد نوبت اضافه کردن شکر و خلال بادام به شله زرد است. بعد از اضافه کردن شکر، شکر کمی آب می اندازد باید دوباره شله زرد به غلظت برسد و آب اضافه بخار شود.



۴- در ادامه طرز تهیه شله زرد، کره را اضافه کنید و اجازه دهید تا با مواد شله زرد خوب ترکیب شود و عطر بی نظیرش جذب شله زرد شود. در مرحله آخر طرز تهیه شله زرد، گلاب و پودر هل را به شله زرد اضافه کنید و به مدت پانزده دقیقه در قابلمه دم کنی قرار دهید، فقط مراقب باشید شله زرد ته نگیرد.

۵- شله زرد بعد از گذشت یک ساعت زمان پخته است. حالا آماده است، کمی زمان دهید تا حرارت خود را از دست بدهد، حالا شله زرد را در ظرف یا ظرف هایی که در نظر گرفته اید بریزید. روی شله زرد را با پودر دارچین و خلال بادام و پسته یا حتی خرما می توانید تزیین کنید.


توصیه سر آشپز:

در طرز تهیه شله زرد حتما از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید. زعفران را قبل از اضافه کردن شکر به شله زرد اضافه کنید تا رنگ شله زرد شما فوق العاده شود. حتما در طرز تهیه شله زرد از کره استفاده کنید چون طعم و عطر بی نظیری به شله زرد شما می دهد.


آموزش تصویری طرز تهیه شله زرد



همچنینن می توانید در کانال یوتیوب اسپرینگ لیدی ویدئو های ما را تماشا کنید



اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *