به نوعی از روش پخت پاستا در ایران ماکارونی گفته می شود که بسیار مرسوم است. این روش پخت پاستا با سس بولونیز است و بیشتر پاستا را به این روش طبخ می کنند. سس بولونیز را در تهیه انواع پاستا و لازانیا می توان استفاده کرد، البته به جای گوشت قرمز در سس بولونیز می توانید از گوشت مرغ هم استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه ماکارونی:
(مناسب برای ۵ نفر)
- گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- قارچ: ۱۰ عدد
- ژامبون گوشت: ۱۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- پودر سیر: ½ قاشق مرباخوری
- ماکارونی ۵۰۰ گرمی: ۱ بسته
- برگ ریحان برای تزیین
- پنیر پارمیزان رنده شده: ۲ قاشق غذاخوری
- روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
طرز تهیه ماکارونی:
۱- در طرز تهیه ماکارونی، ابتدا سس ماکارونی را تهیه کنید. دو عدد پیاز متوسط را نگینی خرد کنید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید کمی روغن داخل تابه بریزید و وقتی که روغن گرم شد پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. وقتی که پیاز سرخ شد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و گوشت و پیاز را با هم خوب تفت دهید.
۲- در ادامه طرز تهیه ماکارونی، قارچ ها را شسته و نگینی خرد کنید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. بعد از اینکه مخلوط گوشت و پیاز و قارچ سرخ شد، حالا نمک و فلفل و زرد چوبه و پودر سیر را به آن اضافه کنید و تفت دهید و در آخر رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی با مواد سس ماکارونی تفت دهید و سپس نصف استکان آب اضافه کنید و زیر تابه را کم کنید تا کمی مواد سس بپزد.
۳- در این مرحله از طرز تهیه ماکارونی، زیرتابه را خاموش کنید و ژامبون خرد شده را به سس ماکارونی اضافه کنید و سس را کنار بگذارید. حالا یک قابلمه را پر آب کرده و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید. وقتی که آب داخل قابلمه به جوش آمد کمی روغن و نمک داخل آب بریزید و سپس ماکارونی را درسته یا از وسط دو نیم کرده و در آب در حال جوشیدن بریزید و ۶ تا ۸ دقیقه زمان دهید تا رشته های ماکارونی در آب بجوشند و کمی نرم شوند.
۴- در مرحله آخر طرز تهیه ماکارونی، ماکارونی را داخل آبکش بریزید و روی آن آب سرد بریزید تا نشاسته آن شسته شود. حالا کف قابلمه کمی روغن بریزید و تکه های نان یا برش های سیب زمینی را کف قابلمه قرار دهید، حالا کمی از ماکارونی را کف قابلمه بریزید و یک لایه سس گوشت را روی آن بریزید و به همین ترتیب لایه های بعدی را روی هم بریزید بعد در قابلمه را دمکنی قرار دهید.
۵- حالا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید، در این مدت مراقب باشید که ماکارونی شما نسوزد فقط بخار کند. سپس زیر قابلمه را کم کنید و ۳۰ دقیقه زمان دهید تا ماکارونی دم بکشد. بعد از پایان این زمان زیر قابلمه را خاموش کنید و ماکارونی را در ظرف مخصوص سرو بکشید و با برگ های ریحان و پنیر پارمیزان رنده شده تزیین کنید.
توصیه سر آشپز:
بعد از آماده کردن سس ماکارونی می توانید رشته های ماکارونی را ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید و بعد از آبکش کردن با سس مخلوط کنید و سپس سرو کنید و آن را دم نکنید در این روش طعم ماکارونی سبکتر و خوشمزه تر است. اگر در منزل ژامبون نداشتید می توانید آن را حذف کنید.
آموزش تصویری طرز تهیه ماکارونی
همچنینن می توانید در کانال یوتیوب اسپرینگ لیدی ویدئو های ما را تماشا کنید
پاسخی بگذارید