تاریخ امروزشنبه , ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه شیرینی برنجی


شیرینی برنجی، شیرینی سنتی کرمانشاه است. شیرینی برنجی را با آرد برنج و کره یا روغن حیوانی تهیه می کنند این شیرینی بی نظیر و خوشمزه در ایران بسیار پرطرفدار است و برای ایام عید بسیار مناسب است.


مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی:

  • آرد برنج: ۱ و ½ پیمانه
  • آرد شیرینی پزی: ½ پیمانه
  • کره یا روغن حیوانی: ۱ پیمانه
  • پودر قند: ½ پیمانه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
  • گلاب: ½ پیمانه
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
  • پسته خرد شده و تخم خرفه برای تزیین


طرز تهیه شیرینی برنجی:

۱- در طرز تهیه شیرینی برنجی، ابتدا آرد برنج و آرد شیرینی را جداگانه الک کرده و کنار بگذارید. حالا پودر قند و کره به دمای محیط رسیده را داخل کاسه بریزید و با هم زن به آرامی بزنید سپس تخم مرغ را اضافه کنید و مواد را با هم خوب مخلوط کنید.

۲- در ادامه طرز تهیه شیرینی برنجی، گلاب و زعفران دم کرده را به مایه شیرینی برنجی اضافه کنید. حالا هل و بیکینگ پودر را به آرد برنج اضافه کرده سپس کم کم آرد برنج را به مواد شیرینی برنجی اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد از اضافه کردن آرد برنج حالا آرد شیرینی پزی را کم کم به مایه شیرینی برنجی اضافه کنید تا خمیر لطیفی بدست بیاید.

۳- در این مرحله از طرز تهیه شیرینی برنجی، روی خمیر را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید تا به مدت ۲ ساعت در محیط آشپزخانه خمیر شیرینی برنجی استراحت کند. حالا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. کف سینی فر را کاغذ روغنی قرار دهید سپس از خمیر شیرینی برنجی به اندازه گردو برداشته و با فاصله در سینی فر قرار دهید.



۴- در مرحله آخر طرز تهیه شیرینی برنجی، با هر طرح قالبی که دوست دارید روی خمیر شیرینی برنجی کمی فشار وارد کنید تا کمی پهن شود. حالا روی شیرینی ها بنا به سلیقه خودتان پسته خرد شده یا تخم خرفه بریزید. حالا شیرینی برنجی ها را داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده اید قرار دهید تا به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه پخته و طلایی شوند.

۵- شیرینی برنجی ها حالا آماده هستند آنها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا کمی خنک شوند سپس به آرامی آنها را از کاغذ روغنی جدا کرده و روی صفحه مشبک فلزی قرار دهید تا کاملا سرد شوند. بعد از اینکه شیرینی برنجی ها کامل سرد شدند آنها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و با چای سرو کنید.


توصیه سر آشپز:

شیرینی برنجی را در ظرف در بسته به مدت یک هفته درون یخچال می توانید نگهداری کنید. تا شیرینی برنجی سرد نشده آن را از سینی فر جدا نکنید چون خرد می شود.


آموزش تصویری طرز تهیه شیرینی برنجی



همچنینن می توانید در کانال یوتیوب اسپرینگ لیدی ویدئو های ما را تماشا کنید



اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *