تاریخ امروزجمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه حلیم


حلیم غذایی سنتی در ایران است این غذای مقوی و لذیذ بیشتر در وعده صبحانه خورده می شود البته به عنوان عصرانه هم در بعضی از مناطق ایران سرو می شود. حلیم از ترکیب گندم و گوشت گوسفند تهیه می شود و برای کودکان و افراد مسن بسیار مناسب است.


مواد لازم برای تهیه حلیم:

(مناسب برای ۴ نفر)

  • گوشت گوسفند یا گوساله: ۴۵۰ گرم
  • گندم پوست کنده: ۵۰۰ گرم
  • بلغور گندم: ۱۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • پودر دارچین به میزان لازم برای تزیین


طرز تهیه حلیم:

۱- در طرز تهیه حلیم، ابتدا گندم را به همراه بلغور گندم از یک روز قبل شسته و با آب ولم خیس کنید. حالا گوشت را به همراه پیاز و فلفل داخل قابلمه بریزید و ظرف را تا نیمه از آب پر کنید و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب جوش بیاید. بعد از جوش آمدن کف روی گوشت را بگیرید و اجازه دهید تا به مدت دو ساعت گوشت خوب بپزد.

۲- در ادامه طرز تهیه حلیم، آب روی گندم خیس خورده را دور بریزید. حالا گندم و بلغور گندم خیس خورده را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و ظرف را روی حرارت زیاد قرار دهید تا محتویات داخل آن جوش بیاید. حالا نیمی از کره را داخل قابلمه بریزید و در ظرف را نیمه کنید و اجازه دهید تا گندم با حرارت ملایم بپزد.

۳- در این مرحله از طرز تهیه حلیم، بعد از اینکه گندم نیم پز شد آن را با گوشت کوب به کوبید. حالا گوشت پخته را ریش ریش کرده، مقداری از گوشت ریش ریش کرده را برای تزیین حلیم کنار بگذارید و باقی گوشت و آب گوشت را داخل گندم در حال پخت بریزید. حدودا سه الی چهار ساعت زمان می برد تا حلیم آماده شود در طی این زمان هر نیم ساعت حلیم را خوب هم بزنید تا ته نگیرد در نیم ساعت آخر نمک را به حلیم اضافه کنید.



۴- در مرحله آخر از طرز تهیه حلیم، بعد از اینکه حلیم پخت و آماده شد آن را داخل کاسه بزرگ بریزید و با پودر دارچین و گوشت روی آن را تزیین کنید سپس باقی کره را ذوب کرده و روی حلیم بریزید. حلیم آماده است آن را با برش های نان تازه می توانید سرو کنید.


توصیه سر آشپز:

اگر می خواهید حلیم را برای وعده صبحانه سرو کنید بهتر است گوشت را پخته و ریش ریش کنید سپس همراه با گندم خیس کرده داخل آرام پز بریزید تا در وعده صبحانه حلیم شما آماده سرو باشد. قبل از اضافه کردن گوشت به گندم حتما گندم را با گوشت کوب بریزد حتما در طرف را نیمه کنید تا گندم سر نرود. در تهیه حلیم از گوشت مرغ و بوقلمون هم می توانید استفاده کنید.


آموزش تصویری طرز تهیه حلیم



همچنینن می توانید در کانال یوتیوب اسپرینگ لیدی ویدئو های ما را تماشا کنید



اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *