تاریخ امروزجمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه آبگوشت


آبگوشت غذای سنتی و اصیل ایرانی است که از ترکیب گوشت و حبوبات و سبزیجات تهیه می شود. این غذای لذیذ و بی نظیر در ایران بسیار پر طرفدار است و در مناطق مختلف ایران طبخ می شود. آبگوشت انواع گوناگون دارد مثل آبگوشت بزباش، آبگوشت لپه، آبگوشت بادمجان و … و اما آبگوشت ساده از همه پرطرفدارتر است. آبگوشت را بیشتر برای وعده ناهار و همراه با نان تازه و سبزی خوردن و انواع ترشی سرو می کنند.


مواد لازم برای تهیه آبگوشت:

(مناسب برای ۸ نفر)

  • گوشت سر دست یا ماهیچه گوسفندی با استخوان: ۱ کیلو
  • دنبه: ۱۰۰ گرم
  • لوبیا چیتی یا لوبیا سفید: ۱۰۰ گرم
  • نخود: ۱۰۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۳ عدد
  • گوجه فرنگی: ۵ عدد
  • سیب زمینی: ۵ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپخوری
  • زردچوبه: ۲ قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک به میزان لازم


طرز تهیه آبگوشت:

۱- در طرز تهیه آبگوشت، ابتدا حبوبات را از یک روز قبل شسته و با آب ولرم خیس کنید . حالا گوشت گوسفند را چند تکه کرده و خوب شسته و درون قابلمه قرار دهید و دنبه و حبوبات خیس خورده را به آن اضافه کنید .

۲- در این مرحله از طرز تهیه آبگوشت، پیاز پوست کنده را به همراه سیر و رب گوجه فرنگی و زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت اضافه کرده و در آخر گوجه فرنگی ها را شسته از وسط دو نیم کنید و همراه با ۸ لیوان آب به مواد آبگوشت اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا مواد داخل آن جوش بیایند.

۳- در ادامه طرز تهیه آبگوشت بعد از اینکه مواد جوش آمد حرارت را ملایم کنید تا مواد آبگوشت به آرامی بجوشد و بپزد. بعد از دو ساعت و نیم که از زمان پخت آبگوشت حالا سیب زمینی ها را پوست کنده و از وسط به دو نیم تقسیم کنید و به آبگوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا یک ساعت دیگر آبگوشت بپزد.



۴- در مرحله آخر از طرز تهیه آبگوشت، پانزده دقیقه مانده به پایان زمان پخت نمک را به آبگوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد آبگوشت با نمک جوشیده و مزه دار شوند. حالا آبگوشت آماده است، آب آن را جدا درون کاسه ریخته و مواد آبگوشت را با گوشت کوب خوب بکوبید و بعد داخل ظرف جدا بریزید. حالا آب آبگوشت را به همراه گوش کوبیده با نان تازه و سبزی خوردن و ترشی سرو کنید.


توصیه سر آشپز:

در طرز تهیه آبگوشت حتما حبوبات را از یک روز قبل خیس کنید تا راحت تر پخته شوند. اگر طعم سیر را دوست ندارید می توانید آن را حذف کنید. در تهیه آبگوشت اگر طعم مرزه را دوست دارید در زمان پخت می توانید به آبگوشت اضافه کنید. اگر دوست دارید آبگوشت لعابدار باشد در زمان بخت دو قاشق غذاخوری گندم پوست کنده به آن اضافه کنید.


آموزش تصویری طرز تهیه آبگوشت



همچنینن می توانید در کانال یوتیوب اسپرینگ لیدی ویدئو های ما را تماشا کنید



اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *