تاریخ امروزشنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ


زرشک پلو با مرغ غذای اصیل ایرانی است که بسیار لذیذ و خوشمزه است. زرشک پلو با مرغ ترکیبی از برنج و مرغ و زرشک و زعفران است، که در مراسم های خاص و مهمانی ها آن را سرو می کنند.


مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ:

(مناسب برای ۳ نفر)

  • برنج: ۳ پیمانه
  • ران مرغ: ۳ عدد
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • فلفل دلمه: ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران: ۱ قاشق چایخوری
  • زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه: ½ قاشق چایخوری
  • کره: ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم


طرز تهیه زرشک پلو با مرغ:

۱- برای تهیه زرشک پلو با مرغ ابتدا برنج را شسته و به مدت ۱ الی ۲ ساعت در آب ولرم با سه قاشق مرباخوری نمک خیس کنید. حالا زعفران را داخل استکان بریزید و روی آن آب جوش ریخته و در استکان را بپوشانید و اجازه دهید تا دم بکشد.

۲- در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، ران های مرغ را شسته و داخل قابلمه بریزید. پیاز را به همراه فلفل دلمه ای درشت خرد کرده و به مرغ اضافه کنید، حالا زرد چوبه و فلفل سیاه و مقداری نمک اضافه کنید و در آخر ۳ لیوان آب اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که آب داخل قابلمه جوش آمد حرارت را ملایم کنید و یک ساعت و پانزده دقیقه زمان دهید تا مرغ بپزد و در آخر یک و نیم لیوان آب مرغ در ته ظرف باقی بماند.

۳- در این مرحله از طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید. حالا آب اضافه روی برنج را خالی کنید و برنج را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید. حالا ۳ الی ۴ دقیق زمان دهید تا برنج در آب جوشیده و قد بکشد سپس برنج را داخل آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود. حالا مقداری روغن به همراه نصف استکان آب کف قابلمه بریزید و اجازه دهید تا داغ شده و بجوشد. برنج داخل آبکش را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا برنج بخار کند سپس حرارت را ملایم کنید و ۲۰ دقیقه زمان دهید تا برنج دم بکشد.



۴- در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، بعد از اینکه ران های مرغ پخت آنها را داخل آبکش بگذارید تا آب آنها خارج شود. مقداری روغن داخل تابه بریزید و اجازه دهید تا گرم شود حالا ران های مرغ را سرخ کنید. بعد از سرخ کرده ران ها حالا رب گوجه فرنگی را در روغن تابه سرخ کنید و آب مرغ باقی مانده را به آن اضافه کنید حالا نصف استکان از زعفران دم کرده را به مخلوط رب و آب مرغ اضافه کنید و دوباره مرغ های سرخ شده را در تابه چیده و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه ران های مرغ درون سسی که آماده کرده اید با حرارت متوسط بپزد.

۵- در مرحله آخر طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، پلو و مرغ هر دو آماده هستند. حالا زرشک را شسته و با یک قاشق کره و یک قاشق روغن مایع داخل تابه تفت دهید در آخر شکر را اضافه کنید و کمی که با زرشک تفت خورد تابه را از روی حرارت بردارید. حالا مقداری از برنج را با زرشک مخلوط کنید و باقی زعفران را به مخلوط برنج و زرشک اضافه کرده و خوب هم بزنید. حالا پلو را داخل دیس بکشید و روی آن را با مخلوط برنج، زرشک و زعفران تزیین کنید. در این مرحله هم می توانید مرغ را کنار برنج قرار دهید، هم می توانید در ظرف جدا بریزید و کنار زرشک پلو سرو کنید.


توصیه سر آشپز:

در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، می توانید ابتدا مرغ را سرخ کنید و سپس درون سس با حرارت ملایم بپزید. برای تزیین زرشک پلو با مرغ می توانید از خلال پسته و بادام استفاده کنید فقط باید آنها را در کره کمی تفت دهید. زمان تفت دادن زرشک دقت کنید حرارت ملایم باشد چون زرشک در روغن می سوزد و طعم بدی پیدا می کند. بعد از آبکش کردن برنج در ته قابلمه اگر دوست دارید برای ته دیگ می توانید از برش های سیب زمینی یا تکه های نان استفاده کنید.


آموزش تصویری طرز تهیه زرشک پلو با مرغ



همچنینن می توانید در کانال یوتیوب اسپرینگ لیدی ویدئو های ما را تماشا کنید



اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *