تاریخ امروزپنج شنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه دلمه برگ مو


دلمه برگ مو، غذایی فوق العاده لذیذ است که از ترکیب گوشت و برنج و سبزیجات تهیه می شود. این مواد داخل برگ مو پیچیده می شود، دلمه برگ مو غذای اصلی مناطق ترک نشین کشور است. در کشورهایی مثل ترکیه و آذربایجان هم غذای اصلی مردم شامل انواع دلمه مخصوصا دلمه برگ مو می شود. دلمه برگ مو را هم به عنوان غذای اصلی، هم به عنوان پیش غذا می توانید سرو کنید.


مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو:

(مناسب برای ۵ نفر)

  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • برنج: ۳۰۰ گرم
  • لپه: ۱۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • سبزی دلمه( جعفری، گشنیز، تره، شوید، مرزه، ترخان ): ۵۰۰ گرم
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپخوری
  • لیمو ترش: ۱ عدد
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • برگ مو: ۱ کیلو


طرز تهیه دلمه برگ مو:

۱- در طرز تهیه دلمه برگ مو، ابتدا از شب قبل لپه ها را شسته و با آب و لرم خیس کنید، روز بعد آب روی لپه ها را دور بریزید و سپس لپه ها را داخل قابلمه ریخته و مقداری آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا لپه ها بپزند. برنج را از یک ساعت قبل یا آب ولرم شسته و با مقداری نمک خیس می کنیم، بعد از یک ساعت یک قابلمه آب روی حرارت زیاد قرار دهید زمانی که آب جوش آمد، آب روی برنج را خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا دو تا سه دقیقه برنج در آب بجوشد. حالا برنج را داخل آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود.

۲- در این مرحله از طرز تهیه دلمه برگ مو، پیاز را نگینی خرد کنید و داخل تابه بریزید کمی روغن به آن اضافه کنید و روی حرارت متوسط بگذارید تا پیاز سرخ شود. حالا گوشت چرخ کرده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید بعد نمک و فلفل و زردچوبه را به مخلوط پیاز و گوشت اضافه کنید. در ادامه طرز تهیه دلمه، تابه را از روی حرارت بردارید و برنج آبکش شده و لپه پخته و سبزی خرد شده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و مواد دلمه برگ مو را با هم مخلوط کنید.

۳- یک قابلمه آب را روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوش بیاید بعد از اینکه بجوش آمد کمی نمک داخل آب بریزید و سپس برگ های مو را داخل آب در حال جوشیدن به مدت ۲ الی ۳ دقیقه قرار دهید تا برگ ها نرم شوند. حالا برگ های مو را داخل آبکش قرار دهید تا کمی خنک شوند.



۴- در ادامه طرز تهیه دلمه برگ مو، یک قابلمه انتخاب کنید که دهنه آن کمی از بشقاب پلو خوری بزرگتر باشد. حالا تعدادی برگ مو کف قابلمه قرار دهید. در این مرحله از طرز تهیه دلمه برگ مو، دو عدد برگ مو را در جهت مخالف هم کف دست قرار دهید مقداری از مواد دلمه را داخل آن قرار دهید حالا دو طرف برگ مو را روی مواد دلمه قرار دهید و سپس برگ را رول کنید و کف قابلمه به ترتیب بچینید.

۵- وقتی که تمام برگ های مو را پیچیدید حالا سس دبمه برگ مو را آماده می کنیم. درون یک کاسه دو لیوان آب بریزید و رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید حالا آب لیمو ترش را اضافه کنید و در آخر شکر را اضافه کرده و خوب هم بزنید حالا سس را روی دلمه های برگ مو بریزید. حالا یک بشقاب روی دلمه ها قرار دهید و یک کاسه آب روی آن قرار دهید تا دلمه ها در زمان پخت باز نشوند. حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و زمانی که سس آن بجوش آمد حرارت را ملایم کنید. حدودا ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت زمان می برد تا دلمه برگ مو پخته و آماده شود. بعد از آماده شدن دلمه های برگ مو را درون ظرف مخصوص سرو چیده و با برش های لیمو تزیین کنید و سپس غذا آماده سرو است.


توصیه سر آشپز:

در طرز تهیه دلمه برگ مو لپه را می توانید حذف کنید. اگر سبزی تازه در دسترس نبود می توانید از سبزی پلو استفاده کنید و کمی مرزه و ترخان خشک به آن اضافه کنید. برای خوشمزه شدن دلمه برگ مو حتما سس روی دلمه ها را مطابق با دستور داده شده درست کنید.


آموزش تصویری طرز تهیه دلمه برگ مو



همچنینن می توانید در کانال یوتیوب اسپرینگ لیدی ویدئو های ما را تماشا کنید



اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *