تاریخ امروزجمعه , ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه ته چین مرغ


ته چین غذای اصیل ایرانی است که آن را با گوشت مرغ یا گوشت قرمز یا اسفناج یا قارچ یا بادمجان می توان تهیه کرد. ته چین غذایی است که بیشتر در جشن ها یا مهمانی های خاص پخته و سرو می شود.


مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ:

(مناسب برای ۴ نفر)

  • برنج: ۳ پیمانه
  • ماست چکیده: ۴ قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ: ۳ عدد
  • کره : ۱۰۰ گرم
  • زعفران ساییده: ½ قاشق چایخوری
  • ران مرغ: ۲ عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه ته چین مرغ:

۱- برای تهیه ته چین مرغ، ابتدا ران های مرغ را با پیاز و نمک و فلفل بپزید و سپس گوشت را از استخوان جدا کرده و گوشت مرغ را تکه تکه کنید و کنار بگذارید.

۲- در مرحله بعدی تهیه ته چین مرغ، برنج را که از یک ساعت قبل شسته و در آب و نمک خیس کنید. میزان ۵ تا ۶ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب جوش بیاید. حالا آب روی برنج را خالی کنید و برنج را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا دوباره آب به همراه برنج به جوش بیاید. در این مرحله زمان برای جوشیدن برنج ۸ تا ۱۰ دقیقه است. فقط دقت کنید که برنج نرم نشود و مغز برنج سفت باشد، برنج را داخل آبکش بریزید تا آب اضافه از آن خارج شود.

۳- در ادامه تهیه ته چین مرغ، زرده های تخم مرغ را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا نمک و فلفل و ماست چکیده را به مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا مواد ته چین مرغ با هم یکدست شوند.



۴- کره را ذوب کنید و وقتی سرد شد به مخلوط داخل کاسه اضافه کنید و در آخر برنج آبکش شده را اضافه کنید و خیلی آرام و دورانی مواد را هم بزنید تا برنج له نشود. حالا داخل قابلمه به میزان یک بند انگشت روغن به همراه کره بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود، بعد قابلمه را بچرخانید تا دیواره های ظرف کاملا چرب شود.

۵- نیمی از مواد ته چین را ته قابلمه بریزید و با پشت قاشق خوب فشرده کنید. حالا مرغ پخته را روی مخلوط برنج ته چین مرغ بریزید فقط دقت کنید که تکه های مرغ به دیواره قابلمه نچسبد. حالا بقیه مواد ته چین مرغ را روی تکه های مرغ بریزید و با پشت قاشق خوب روی ته چین مرغ را فشرده کنید. حالا درقابلمه را داخل یک پارچه تمیز بپیچید و روی قابلمه قرار دهید و سپس قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت ۵۰ دقیقه قرار دهید تا ته چین مرغ پخته و طلایی شود و برنج برشته شده و از دیواره قابلمه جدا شود.

۶- ته چین مرغ آماده است، آن را در یک دیس گرد برگردانید و با زرشک سرخ شده و مغز پسته و بادام تزیین کنید.


توصیه سر آشپز:

در تهیه ته چین مرغ نباید ماست زیاد بریزید، چون باعث له شدن برنج می شود. دقت کنید که برنج زیاد نجوشد و حتما ته چین مرغ را در ظرف نچسب درست کنید. اگر ته چین را در فر درست می کنید حتما از روکش فویل آلمینیومی برای روی ظرف استفاده کنید.


آموزش تصویری طرز تهیه ته چین مرغ



همچنینن می توانید در کانال یوتیوب اسپرینگ لیدی ویدئو های ما را تماشا کنید



اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *