تاریخ امروزپنج شنبه , ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

طرز تهیه سوپ جو


سوپ جو، سوپی بی نظیر است که در فصل پاییز و زمستان بسیار پر طرفدار می باشد. این سوپ لذیذ و خوشمزه با اینکه پخت زمان بری دارد اما برای مهمانی و جشن ها بسیار مناسب است. سوپ جو به دو روش تهیه می شود یک روش آن سوپ جوی ساده است و نوع دیگر آن را با شیر می پزند.


مواد لازم برای تهیه سوپ جو:

(مناسب برای ۵ نفر)

  • قلم گاو: ۲ عدد
  • پیاز درشت: ۱ عدد
  • جو پوست کنده یا جو پرک: ۱ لیوان
  • بلغور جو: ½ لیوان
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپخوری
  • هویج متوسط: ۲ عدد
  • جعفری و گشنیز خرد شده: ۲۵۰ گرم
  • روغن: ۳ قاشق سوپخوری
  • آب: ۴ الی ۵ لیوان
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه سوپ جو با شیر:

  • جو پوست کنده یا جو پرک: ۱ لیوان
  • بلغور جو: ½ لیوان
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • هویج متوسط: ۲ عدد
  • قارچ خرد شده: ۵ عدد
  • سینه مرغ: ۱ عدد
  • شیر: ۱ لیتر
  • آب: ۴ الی ۵ لیوان
  • خامه: ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم


طرز تهیه سوپ جو:

۱- در طرز تهیه سوپ جو، ابتدا اگر از جو پوست کنده استفاده می کنید آن را با بلغور جو شسته و یک روز قبل با آب ولرم خیس کنید تا پخت آن راحت باشد و زمان کمتری ببرد اگر از جو پرک استفاده می کنید یک ساعت قبل از پخت آن را با آب ولرم خیس کنید. حالا قلم گاو را شسته و داخل قابلمه قرار دهید به آن یک عدد پیاز درشت و ۲ حبه سیر اضافه کنید. سپس ۵ الی ۶ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و مقداری زردچوبه و فلفل به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا به مدت ۳ الی ۴ ساعت با حرارت ملایم خوب بپزد. حالا محتویات قلم را خارج کنید و به همراه آب قلم برای پخت سوپ جو استفاده کنید بهتر است این کار را یک روز قبل انجام دهید.

۲- در ادامه طرز تهیه سوپ جو، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید روغن را داخل قابلمه بریزید و سپس پیاز نگینی خرد شده را به روغن داغ اضافه کنید. بعد از سرخ شدن پیاز زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید و در آخر رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه سوپ جو، مخلوط جو و بلغور جو را به مواد سوپ جو اضافه کنید. حالا هویج ریز خرد شده را اضافه کنید و در این مرحله عصاره قلم را به همراه آب اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد داخل قابلمه به جوش بیاید سپس حرارت را ملایم کنید تا سوپ جو به آرامی بپزد فقط هر نیم ساعت سوپ جو را هم بزنید تا ته نگیرد.

۳- بعد از یک ساعت سبزی خرد شده را به سوپ جو اضافه کنید و اجازه دهید تا یک ساعت و نیم دیگر سوپ جو بپزد. پانزده دقیقه مانده به پایان زمان پخت نمک را اضافه کنید، حدود ۲ الی ۳ ساعت زمان می برد تا سوپ جو پخته و جا بیفتد. حالا به مرحله آخر طرز تهیه سوپ جو رسیدیم، سوپ جو را در ظرف مخصوص سرو بریزید و روی آن را با برگ های جعفری و گشنیز و برش های لیمو تزیین کرده و سپس سرو کنید.


طرز تهیه سوپ جو با شیر:

۱- در طرز تهیه سوپ جو با شیر، اگر از جو پوست کنده استفاده می کنید آن را به همراه بلغور جو یک روز قبل شسته و با آب ولرم خیس کنید. اما اگر از جو پرک استفاده می کنید یک ساعت قبل از پخت آن را خیس کنید کافی است. در ادامه طرز تهیه سوپ جو با شیر، جو و بلغور جو را داخل قابلمه بریزید حالا پیاز رنده شده را به همراه هویج خرد شده و قارچ خرد شده و زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید. حالا آب را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا محتویات داخل آن جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید تا سوپ جو با حرارت ملایم بپزد.

۲- در این مرحله از طرز تهیه سوپ جو با شیر، مرغ را نگینی خرد کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. بعد از گذشت یک ساعت شیر را به سوپ جو اضافه کنید و یک ساعت و نیم دیگر زمان دهید تا سوپ جو پخته و جا بیفتد فقط پانزده دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت زیر سوپ جو، نمک و ۳ قاشق غذاخوری خامه را اضافه کنید. حالا مرحله آخر طرز تهیه سوپ جو با شیر است، بعد از اینکه سوپ جو پخت و جا افتاد آن را داخل ظرف مخصوص سرو بکشید روی آن را با خامه و گشنیز خرد شده تزیین کنید و سپس سرو کنید.


توصیه سر آشپز:

اگر از جو پرک برای پخت سوپ جو استفاده می کنید زمان پخت کمتر می شود پس مقدار کمتری آب در پخت سوپ جو استفاده کنید. در زمان پخت سوپ جو در قابلمه را کامل نبندید چون سوپ جو سر می رود و فراموش نکنید که مرتب سوپ را هم بزنید تا ته نگیرد. در سوپ جو به جای قلم از گوشت تکه ای یا مرغ هم می توانید استفاده کنید.


آموزش تصویری طرز تهیه سوپ جو



همچنینن می توانید در کانال یوتیوب اسپرینگ لیدی ویدئو های ما را تماشا کنید



اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *